• Κέντρο Ερευνών

  Το Κ.Ε.Π.Π στα πλαίσια του θεσμικού πλαισίου έχει θέσει ως όραμα το να καταστεί ένα σύγχρονο και διεθνούς φήμης ερευνητικό κέντρο το οποίο θα συμβάλλει...

  Read more
 • Πανεπιστήμιο Πειραιώς

  Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύθηκε ως «Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών» το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών...

   

   

   

  Read more
 • Βρήκε στέγη στο «σπίτι»...
  Βρήκε στέγη στο «σπίτι»...

  Βρήκε στέγη στο «σπίτι» της Αρσης Βαρών στη Νίκαια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • 1
 • 2
Prev Next

GDPR - Η επόμενη μέρα, ημερί…

GDPR - η επόμενη μέρα Ημερίδα ενημέρωσης για τον ευρωπαϊκό ...

24-05-2018

Πρόσκλησης ΕΔΒΜ82 «Απόκτηση …

Η Πρόσκληση με Κωδικό ΕΔΒΜ82 και τίτλο «Απόκτηση Ακαδημαϊκής...

24-05-2018

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέρ…

Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς προκηρύσσει δύο (2)...

22-05-2018

Πρόγραμμα Συνεδριάσεων Επιτρ…

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Επιτρ...

21-05-2018

Monday, 29 May 2017 15:11

Υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων

Υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων του Ν.3213/2003 και Επιστημονικά Υπεύθυνοι έργων

Σας ενημερώνουμε ότι υπόχρεοι σε Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ), σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 120/Γ/24-03-2017 (συνημμένο έγγραφο) της Γ' Μονάδας της Αρχής καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, είναι:

α) Οι επιστημονικά υπεύθυνοι (ΕΥ), τα μέλη επιτροπών παραλαβής και τα μέλη επιτροπής ενστάσεων έργων είναι υπεύθυνοι υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ανεξαρτήτως του ύψους του προϋπολογισμού των διαχειριζόμενων έργων.

β) Τα μέλη των επιτροπών διαγωνισμών (τακτικά και αναπληρωματικά) είναι υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης εφόσον η προμήθεια υπερβαίνει το ποσό των 150.000€ ανά διαγωνισμό.

Οι  σχετικές δηλώσεις για τα έτη 2014 και 2015 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο https://www.pothen.gr/ έως την 30.06.2017 και θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας τους και για τρία (3) χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με βάση το συνημμένο έγγραφο:

α) διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του νόμου και εντάσσονται όλοι οι ΕΥ, ανεξαρτήτως ποσού και οποιασδήποτε κατηγορίας έργου στην υποχρέωση υποβολής ΔΠΚ ,

β) Η ευθύνη υποβολής ΔΠΚ από τους ΕΥ είναι ατομική και επέχει ποινικές ευθύνες και

γ) η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης ξεκινά από την 01/01/2014.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων και αποφασίστηκε ότι το Προεδρείο της Συνόδου θα προγραμματίσει συνάντηση με τη νέα Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα άρσης της αναδρομικότητας υποβολής ΔΠΚ (για το 2014) και έναρξη ισχύος της υποχρέωσης από το τρέχον έτος (για το 2015).

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή των ΔΠΚ και ΔΟΣ του Ν.3213/2003 (φορολογικό 2015) λήγει την 30η Ιουνίου 2017 και υποβάλλεται από τους υπόχρεους κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας τους και για τρία (3) χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της.

Θα σας ενημερώσουμε για την οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την αναδρομικότητα της υποχρέωσης υποβολής της δήλωσης για το φορολογικό έτος 2014.

Συνημμένο έγγραφο:

«Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ»

 

Read 1705 times

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

Για είσοδο κάντε κλικ στο κουμπί Log in χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασης του ιδρυματικού λογαριασμού E-mail που σας έχουν δοθεί από το Πανεπιστήμιο.

Τεχνική Υποστήριξη: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.