Κωδικός Προγράμματος:
D.184
Επ. Υπεύθυνος:
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Κατηγορία:
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ
Φορέας Χρηματοδότησης:
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ημερομηνία Έναρξης:
13/09/2024
Ημερομηνία Λήξης:
31/08/2027
Περιγραφή
Με το CISERO θα δημιουργηθεί ένα γραφείο εκμετάλλευσης για την επιτυχία του IPCEI-CIS.
Έχει τρεις βασικούς στόχους.
Πρώτον, να παρακολουθήσει και να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα και να μεγιστοποιήσει την απόδοση των 110 έργων IPCEI-CIS και αυτών που θα προστεθούν. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζονται ετήσια σχέδια δραστηριοτήτων. Το CISERO θα δημιουργήσει έναν ιστότοπο και έναν χώρο συνεργασίας για να εξασφαλίσει ευρεία απήχηση και προσβασιμότητα τόσο για τους συμμετέχοντες στο IPCEI όσο και για τους μη συμμετέχοντες. Επιπλέον, η χρήση πόρων υπολογιστικού edge και cloud αναλύονται ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τους πιθανούς κινδύνους.
Δεύτερον, να ενώσουν την ευρεία κοινότητα Cloud-Edge-Continuum και να επιτρέψουν την ενσωμάτωση με την υπάρχουσα ΕΕ και τα εθνικά προγράμματα. Ο χώρος συνεργασίας χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος για πληροφορίες, ενημερώσεις και ομαδική εργασία, ενισχύοντας την αίσθηση κοινότητας και δέσμευσης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων. Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες δέσμευσης της κοινότητας επιτρέπουν τη μεταφορά γνώσης διασφαλίζοντας παράλληλα την εμβέλεια του έργου πέρα από τους συμμετέχοντες στο IPCEI.
Τρίτον, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του IPCEI CIS με μια κατάλληλη δομή διακυβέρνησης και έναν οδικό χάρτη αειφορίας. Η στρατηγική θα σκιαγραφεί τα απαραίτητα βήματα για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και επιτυχίας του IPCEI-CIS και θα παρέχει μια σαφή πορεία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επιπλέον, το έργο θα αφορά δομές διακυβέρνησης, οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη ικανοτήτων για δεξιότητες ανάπτυξη – σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους βιομηχανικούς εταίρους που συμμετέχουν στο IPCEI CIS.
Αντιπροσωπεύει τους στόχους σε πέντε πακέτα εργασίας με οκτώ εταίρους (συμπεριλαμβανομένων 2 AE) και έναν συνδεδεμένο συνεργάτη από πέντε Κράτη μέλη – εντός του IPCEI (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) και πέραν αυτού (Ελλάδα). Έτσι, δημιουργείται το απαραίτητο πλαίσιο για να τοποθετήσουμε την Ευρώπη μακροπρόθεσμα ως Δίκαιο, ασφαλές και προηγμένο Cloud-Edge-IoTσυσκευή αναπαραγωγής για όλους τους τύπους χρηστών.